Ring på 070-661 56 31 för ett smakprov på trygg skånska. Eller, kolla in mitt CV på LinkedIn

Sex saker jag står för

23 oktober 2012
Skriven av Olov

Visuell kommunikation är mitt gebit.

Olov

 

Några konkreta exempel på vad jag gör är koncept och produktion av webbplatser, annonser för webb och tryck, grafiska manualer, och fotografering
Det jag tror utmärker mig från många andra mindre byråer är: 

  • Tydlig kommunikation Som van kursledare är jag van att lyssna och se människors behov. Jag är duktig på att lära ut och förklara teknik på ett naturligt sätt.
  • Typografi Med hjälp av typografins trivselskapande tekniker skapar jag visuell och strukturell harmoni i er text.
  • Foton med flärd Jag knäpper foton som undviker den ibland väldigt distansierande stock photo-känslan. Lång erfarenhet gör att jag kan sätta fingret på vad som gör att en bild ser ut som den gör, och ofta återskapa den.
  • Detaljseende Jag använder inte Arial för att det nästan ser ut som Helvetica eller Courier för att det påminner om American Typewriter. Det finns många som struntar i sånt, men de flesta kunder känner av det utan att veta riktigt vad som är fel.
  • Helhetseende Det kan verka omöjligt, eller i alla fall som en hyperbol, att både kunna se till helheten och detaljerna. Men  detaljseendet är en förutsättning för det andra. Det är ofta de små skillnaderna mellan visitkortet, hemsidan och broschyrerna som gör att helhetsintrycket haltar. 
  • Miljömagistern Jag har bakgrund, utbildning och engagemang i miljöfrågor, särskilt energieffektivisering och de mer moralfilosofiska frågorna om hur vi ser på naturen. Jag har också ett stort nätverk av kunniga runt mig, som jag kan ta hjälp av när så behövs.

* Om du undrar om det där med Youlove, så är det ett namn jag brukar få i utlandet när man försöker sig på de skånska diftongerna. Hehe.

 

Visuellt körd?

På engelska är Pixelengine's tagline “Visually driven”. På svenska skulle man kunna översätta det till "Visuellt körd". Men – det är inte riktigt samma sak kanske. Marknadsföring går inte alltid att översätta, utan måste anpassas. I Sverige är Pixelengine ... [ja, jag funderar på det]. Vissa saker måste få ta sin tid. 

& Typografi

Typografi är en av mina största fascinationer. Det handlar om att få text att göra sig allra bäst hörd, eller ja, läst. Typografi är som vägskyltning. Självklar när den fungerar, fruktansvärd när den är ogenomtänkt. Typografi är också lite som städning. Det ger en känsla av ro, av att återupptäcka och kunna fokusera. Inte konstigt att man blir fascinerad.

& Erfarenhet

Jag har fotograferat professionellt sedan 2005. Jag har varit med på webben sedan de snurrande facklornas tid. Fina tider som också hjälpt oss bena ut vad vi behöver, och kanske kan skippa, här på internet.