Ring på 070-661 56 31 för ett smakprov på trygg skånska. Eller, kolla in mitt CV på LinkedIn

Grafisk design åt 350.org

Skriven av Olov

350.org är en amerikansk non-profit-organisation som arbetar med klimaträttvisefrågor. De driver kampanjer som People's Climate Mobilisation, Stop Keystone XL, Break Free from Fossil Fuels, Fossil Free och många fler.

 

Jag har både ideellt och på konsultbasis gjort grafisk formgivning åt organisationen.

 

Naturskyddsföreningen's miljövänliga vecka

Skriven av Olov

Varje år kör Naturskyddsföreningen någor som kallas Miljövänliga veckan. 2013 tog jag fram A2-affischer för butiksskyltning. Jag har baserat designen på Naturskyddsföreningens kampanjmanér. 

 

 

 

Utvärdering av hållbart ledarskap för Naturskyddsföreningen

Skriven av Olov

g fick i uppdrag att fixa typografi, layouta och sammanställa material från flera Word-dokument till en snygg, lätt-tillgänglig och lverskådlig rapport. Jag jobbade förstås i InDesign. Stilen skulle vara ganska samlad och proffsig men ändå tangera några av de mer "mänskliga" kvaliteterna som ju en ledarskapsutbilding har. Efter en kort men intensiv vecka av feedback är slutresultatet klart. 

En funktionell stil med naturkänsla

Som produkt illustrerar den min ganska funktionella stil där jag lägger mycket tid på att göra en tydlig typografi och ett dokument som skall vara lätt att både scanna med ögat men också djupläsa. Jag har också jobbat med "silhuettiga" naturbilder på t ex skog med låg opacitet, för att skapa bakgrunder.

Ladda ner rapporten:

nf-utvardering-framsida

 

 

 

Visuellt körd?

På engelska är Pixelengine's tagline “Visually driven”. På svenska skulle man kunna översätta det till "Visuellt körd". Men – det är inte riktigt samma sak kanske. Marknadsföring går inte alltid att översätta, utan måste anpassas. I Sverige är Pixelengine ... [ja, jag funderar på det]. Vissa saker måste få ta sin tid. 

& Typografi

Typografi är en av mina största fascinationer. Det handlar om att få text att göra sig allra bäst hörd, eller ja, läst. Typografi är som vägskyltning. Självklar när den fungerar, fruktansvärd när den är ogenomtänkt. Typografi är också lite som städning. Det ger en känsla av ro, av att återupptäcka och kunna fokusera. Inte konstigt att man blir fascinerad.

& Erfarenhet

Jag har fotograferat professionellt sedan 2005. Jag har varit med på webben sedan de snurrande facklornas tid. Fina tider som också hjälpt oss bena ut vad vi behöver, och kanske kan skippa, här på internet.