Ring på 070-661 56 31 för ett smakprov på trygg skånska. Eller, kolla in mitt CV på LinkedIn

Klädkatalog åt Saprema

Skriven av Olov
Kataloglayout och produktion i InDesign

Saprema är ett av Sveriges största yogaklädmärken med en mycket stark hållbarhetsprofil. Jag har tillsammans Sapremas kläddesigner tagit fram hela katalogen som visar Sapremas sortiment. Tillsammans med fotograf har vi tagit fram fem olika layouter, satt typografin och som kan användas beroende på hur produkten fotograferats. Med frilagda, energiska bilder som flödar in i övrig layout skapas en livlig känsla. På några sidor skänker naturliga miljöer ett lugn till stämningen. 

Hållbarhet

För mig är hållbarhet helt centralt och därför har det varit en ära att jobba med Saprema som förstår att ett klädesplagg är så mycket mer än ett lågt pris. Så här säger Saprema om sitt hållbarhetsarbete:

"Genom att handla hos oss kan du stötta en rättvis produktion med ekologiskt certifierade kläder! Våra plagg sys upp i Estland i en fabrik där tygerna vävs, färgas in och sys på samma plats. Detta gör att vi slipper långa och onödiga transporter mellan fabriker. Kläderna transporteras med lastbil och båt istället för flyg vilket också gynnar miljön. 

Hela vår stickade kollektion i ull produceras här i Sverige och är Öko-Tex certifierad samt Bluesign miljömärkt, alla grå Ullplagg är GOTS certifierade!Vi är mycket stolta över att i vår nya kollektion kunna erbjuda kläder med följande standard

  • IMO control för Global Organic Textile Standard (GOTS) 2.0

  • Öko-Tex standard 100

 

Här kan du kolla in hela katalogen som PDF:

Saprema-2016-catalog-web2

 

 

Visuellt körd?

På engelska är Pixelengine's tagline “Visually driven”. På svenska skulle man kunna översätta det till "Visuellt körd". Men – det är inte riktigt samma sak kanske. Marknadsföring går inte alltid att översätta, utan måste anpassas. I Sverige är Pixelengine ... [ja, jag funderar på det]. Vissa saker måste få ta sin tid. 

& Typografi

Typografi är en av mina största fascinationer. Det handlar om att få text att göra sig allra bäst hörd, eller ja, läst. Typografi är som vägskyltning. Självklar när den fungerar, fruktansvärd när den är ogenomtänkt. Typografi är också lite som städning. Det ger en känsla av ro, av att återupptäcka och kunna fokusera. Inte konstigt att man blir fascinerad.

& Erfarenhet

Jag har fotograferat professionellt sedan 2005. Jag har varit med på webben sedan de snurrande facklornas tid. Fina tider som också hjälpt oss bena ut vad vi behöver, och kanske kan skippa, här på internet.