Ring på 070-661 56 31 för ett smakprov på trygg skånska. Eller, kolla in mitt CV på LinkedIn

Great Place to Work

Skriven av Olov
Visuellt koncept till galan Sveriges Bästa Arbetsplatser

Om kunden

Great Place to Work är ett amerikanskt företag med kontor i många länder i världen. I Sverige utser GPTW varje år Sveriges Bästa Arbetsplatser.

Mitt uppdrag

Inför 2012 års gala på Berns Salonger i Stockholm skapade Pixelengine och GPTW tillsammans ett Art Deco-inspirerat koncept,  med GPTW's huvudprofil som guide; det kvadratiska formatet och Century Gothic som typsnitt, något som är centralt både i deras profil och i Art Deco-stilen från 1920-talet. Jag gjorde ett sammankopplat koncept med inbjudningskort med texten It would be GREAT to have you. Till en separat roll-up (85x200 cm) välkomnades gästerna med "You look GREAT tonight!". På galan fanns även en annan roll-up jag tagit fram, med GPTW's ledord. Denna stod på scen och kan ses diskret flankera några av de glada pristagarna.   

 • IMG_3078
  IMG_3078

  IMG_3078

 • framsida_kundutskick
  framsida_kundutskick

  framsida_kundutskick

 • gptw
  gptw

  gptw

 • img_7763_busch
  img_7763_busch

  img_7763_busch

Visuellt körd?

På engelska är Pixelengine's tagline “Visually driven”. På svenska skulle man kunna översätta det till "Visuellt körd". Men – det är inte riktigt samma sak kanske. Marknadsföring går inte alltid att översätta, utan måste anpassas. I Sverige är Pixelengine ... [ja, jag funderar på det]. Vissa saker måste få ta sin tid. 

& Typografi

Typografi är en av mina största fascinationer. Det handlar om att få text att göra sig allra bäst hörd, eller ja, läst. Typografi är som vägskyltning. Självklar när den fungerar, fruktansvärd när den är ogenomtänkt. Typografi är också lite som städning. Det ger en känsla av ro, av att återupptäcka och kunna fokusera. Inte konstigt att man blir fascinerad.

& Erfarenhet

Jag har fotograferat professionellt sedan 2005. Jag har varit med på webben sedan de snurrande facklornas tid. Fina tider som också hjälpt oss bena ut vad vi behöver, och kanske kan skippa, här på internet.